Naha anjeun terang kumaha ngadamel botol gelas?

Prosés produksi botol kaca utamina kalebet: ① Bahan baku pra-pamrosésan. Hancurkeun bahan baku ageung (keusik kuarsa, lebu soda, kapur, feldspar, sareng sajabana) nepi ka garing bahan baku anu beueus, sareng cabut bahan baku anu ngandung beusi pikeun mastikeun kualitas gelas. ② Persiapan bahan angkatan. ③ Lebur. Bahan tumpukan kaca dipanaskeun dina suhu anu luhur (1550 ~ 1600 derajat) dina tungku kolam renang atanapi tungku pikeun ngajantenkeun janten gelas cair anu seragam, tanpa gelembung, sareng nyumponan sarat nyetak. ④Bentuk. Lebetkeun gelas cair kana kapang pikeun ngadamel produk gelas tina bentuk anu diperyogikeun, sapertos piring lempeng sareng sagala rupa alat. ⑤ Perlakuan panas. Ngaliwatan anil, pemadaman sareng prosés sanésna, setrés, pamisahan fase atanapi kristalisasi dina jero gelas dileungitkeun atanapi dihasilkeun, sareng kaayaan struktural gelas dirobih.

 

8777e207

 

Prosés Produksi
Mimiti, kapang kedah didesain sareng didamel. Bahan baku gelas nganggo keusik kuarsa salaku bahan baku utami, sareng bahan bantu sanésna dilebur kana cairan dina suhu luhur, teras disuntik kana kapang, didamel, diteukteukan, sareng diawurkeun pikeun ngawangun botol gelas. Botol kaca umumna ngagaduhan tanda anu kaku, sareng tandana ogé didamel tina bentuk kapang. Numutkeun ka cara ngadamelna, pembentukna botol kaca tiasa dibagi kana tilu jinis: niupan manual, niupan mékanis sareng cetakan ékstrusi. Numutkeun kana komposisi na, botol kaca tiasa dibagi kana sababaraha jinis ieu: Kahiji, gelas soda, kadua, gelas timah, katilu, gelas borosilikat
Bahan baku utama botol kaca nyaéta bijih alami, batu kuarsa, soda kaustik, batu kapur, sareng sajabana Botol kaca gaduh tingkat transparansi sareng tahan korosi anu luhur, sareng moal ngarobih sipat bahan nalika kontak sareng bahan kimia. Prosés pembuatan saderhana, bentukna bébas sareng robih, karasa ageung, tahan panas, beresih, gampang dibersihkeun, sareng tiasa dianggo sababaraha kali. Salaku bahan bungkusan, botol kaca biasana dianggo dina dahareun, minyak, alkohol, inuman, bumbu, kosmétik, sareng produk kimia cair, sareng sajabana, sareng seueur dianggo.

 


Pos waktos: Jun-28-2020