Botol gelas anu tiasa dianggo deui

Aya botol gelas di nagara kuring ti saprak jaman baheula. Baheula, kalangan akademik yakin yén gelas jarang pisan di jaman kuno, janten éta kedahna dipiboga sareng dianggo ku sababaraha kelas penguasa. Nanging, panilitian anyar yakin yén gelas kuno henteu sesah dihasilkeun sareng didamel, tapi henteu gampang dilestarikan, janten jarang di generasi saterusna. Botol kaca mangrupikeun wadah kemasan inuman tradisional di nagara kuring, sareng gelas ogé mangrupikeun bahan bungkus kalayan sajarah anu panjang. Kalayan seueur bahan bungkus dituang ka pasar, wadah gelas masih ngagaduhan posisi penting dina bungkusan inuman, anu teu tiasa leupas tina ciri kemasanna anu bahan bungkus sanésna henteu tiasa ngagentos.
Pamakéan gelas pikeun nyieun peti bungkusan ngagaduhan sejarah anu panjang, sareng produksi industri skala ageung tina botol kaca sareng kaléng parantos janten masalah ampir saratus taun. Salaku wadah kemasan, botol kaca sareng kaléng ngagaduhan seueur kaunggulan, sapertos bahan baku anu réa, harga murah, transparansi tinggi, sareng stabilitas kimia anu saé. Éta napas, henteu robih warna, tiasa dibuka sareng ditutup sababaraha kali, sareng tiasa didaur ulang sareng dianggo deui; sanaos rapuh sareng beurat, botol kaca sareng kaléng sok janten wadah bungkusan penting. Pamakéan skala gedé botol kaca sareng kaléng laun-laun ngajantenkeun daur ulang na nganggo deui anu langkung penting. Sacara umum, daur ulang sareng panggunaan deui botol kaca sareng kaléng langkung gampil tibatan wadah bungkus tina bahan sanés, sareng éta ngan ukur kedah diberesihan sateuacan dianggo deui. Industri kaca nganggo gelas limbah didaur salaku bahan baku, anu ngagaduhan manpaat lingkungan anu signifikan. Énergi tiasa dikirangan. Ngonsumsi 4% dugi ka 32%, ngirangan polusi udara ku 20%, ngirangan limbah mineral 50%, sareng ngirangan konsumsi cai 50%. Dimimitian tina mayungan lingkungan sareng ngajagi sumberdaya, nagara-nagara di sakumna dunya ngajukeun daur ulang botol kaca sareng kaléng.
Volume daur ulang botol kaca ningkat unggal taun, tapi jumlah daur ulang ieu ageung sareng teu kaukur. Numutkeun ka Asosiasi Pakét Kaca: Énergi anu dihémat ku ngadaur ulang botol kaca tiasa ngajantenkeun lampu bohlam 100 watt sakitar 4 jam, ngajalankeun komputer salami 30 menit, sareng nonton program TV 20 menit. Maka, kaca daur ulang mangrupikeun masalah anu penting pisan. Daur ulang botol kaca ngahémat énergi sareng ngirangan kapasitas limbah TPA, anu tiasa nyayogikeun langkung seueur bahan baku pikeun produk sanés, kalebet botol gelas tangtosna. Numutkeun Laporan Botol Plastik Konsumén Nasional Déwan Produk Kimia Amérika Serikat, sakitar 2,5 milyar pon botol plastik didaur dina 2009, kalayan tingkat daur ulang ngan 28%. Daur ulang botol kaca saderhana sareng manpaat, saluyu sareng strategi pangwangunan anu berkelanjutan, tiasa ngahémat énergi sareng ngajagi sumberdaya alam.


Pos waktos: Aug-27-2020